Důležité sdělení Asociace provozovatelů kin

APK

Neakceptovatelná smlouva OSA  +  plná moc

Vážení kolegové,
v uplynulých dnech OSA rozeslala kinům nové smlouvy pro rok 2011. Ve svém průvodním dopisu OSA uvádí, že APK odmítla postupné navýšení, takže pro rok 2011 platí sazba 1,5% z hrubých tržeb a snížená sazba je na 1%. Pokud kino nesouhlasí, má do 30 dnů zaslat písemné stanovisko. OSA navrhne variantu dohody dle sazebníku F pro rok 2010 a vzniklý rozdíl bude vymáhat soudní cestou. Tolik tedy OSA.
Představenstvo i nadále doporučuje všem členům předloženou smlouvu NEPODEPISOVAT:
Představenstvo APK je přesvědčeno, že ke zvýšení odměny OSA není žádný relevantní důvod. Na tomto přesvědčení nemohl nic změnit ani návrh OSA na zvyšování postupné. Jednání s OSA budou pokračovat a APK je připravena i na případný soudní spor. To, že dosavadní jednání nebyla zcela neúspěšná dokumentuje fakt, že některé sporné pasáže (vyšší platba u festivalů či projekcí mimo prostor kina), ze smlouvy resp. sazebníku již zmizely.

Během několika dnů proběhnou konzultace mezi představenstvem APK, naším právním zástupcem a UFD. Poté Vám zašleme návrh stanoviska, který máme zaslat do 30ti dnů OSA, i další potřebné informace pro další postup. Pro další jednání s OSA potřebuje APK od jednotlivých kin zplnomocnění.
Žádáme všechny členy APK, aby urychleně podepsali a na adresu APK odeslali přiloženou plnou moc.

O dalším vývoji Vás budeme informovat prostřednictvím obvyklých informačních kanálů, tedy e-mailem a prostřednictvím našich webových stránek
 
Danuše Hrdinová, tajemnice APK

UFD/5.1.2011