JUNIORFEST 2010




JUNIORFEST 2010

je mezinárodní nesoutěžní filmový festival pro děti a mládež, který již třetím rokem navazuje na úspěšnou tradici pořádání filmového festivalu tohoto typu na území Plzeňského kraje. JUNIORFEST 2010 se uskuteční od 7. do 10. listopadu 2010 v Horšovském Týně a poprvé vstupuje také do Plzně prostřednictvím spolupráce s multikinem CINESTAR v OC Olympia Plzeň-Černice.




Pořadatelem festivalu je občanské sdružení JUNIORFEST za výrazné podpory Národního památkového ústavu, města Horšovský Týn, sítě multikin Cinestar a OC Olympia Plzeň-Černice. Generálním partnerem se stala PLZEŇSKÁ TEPLÁRENSKÁ. Hlavními partnery jsou: SWIETELSKY, SILNICE HORŠOVSKÝ TÝN  a HOTEL GURMÁN.







Záštitu nad festivalem převzal ministr spravedlnosti JUDr. Jiří Pospíšil. 







Předpremiéru festivalu obstará vyhlášení výsledků výtvarné soutěže pro děti a mládež na téma „Postavičky z filmů Jindřicha Poláka“. Soutěž vyhlásili pořadatelé JUNIORFESTu ve spolupráci s místní knihovnou v Horšovském Týně a Domem techniky v Plzni. Děti mají za úkol vytvořit trojrozměrné výtvarné práce bez omezení použitého materiálu a výtvarných technik. Autoři nejlepších děl si budou moci převzít atraktivní ceny v neděli 7. listopadu ve 20:00 hod na slavnostním zahájení v Plzni nebo ještě předtím v 15:00hod. v Erbovním sále hradu a zámku Horšovský Týn, kde se zároveň uskuteční velké setkání spojené s vernisáží výstavy k nedožitým 85. narozeninám Jindřicha Poláka nazvané „Pan režisér Jindřich Polák“. V rámci této doprovodné akce čeká návštěvníky festivalu ojedinělé setkání dětských filmových hvězd filmů Jindřicha Poláka (účast už potvrdili Žaneta Fuchsová, Milan Šimáček, Klára Pollertová-Trojanová, Veronika Renčová, Michael Hofbauer a další).  Následovat bude setkání expedice „ADAM 84“ z nejoblíbenějšího českého seriálu Návštěvníci (svoji účast potvrdili: Josef Dvořák, J. Datel Novotný i Dagmar Patrasová).



Víc info zde.


UFD/ 27.10. 2010